LA UNIÓ col·labora a la IV edició del Fòrum Nacional Business AGRO Mujeres Agroprofesionales que se celebra aquest pròxim dijous a València

LA UNIO - 10 Sep, 2020

Participa en una de les taules rodones i tindrà representació de l'organització en el Fòrum

 

LA UNIÓ de Llauradors és entitat col·laboradora de la IV edició del Fòrum Nacional Business AGRO Mujeres Agroprofesionales 2020 #MujerAGRO, que es celebra dijous que ve a València (Jardí Botànic), sota el títol “No Som Invisibles”. Comptarà amb la participació en una de les taules redones de Pepa Ocheda, productora de cítrics i caqui i de l'àrea de la dona de LA UNIÓ. També assistiran el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris i la responsable de l'àrea de la dona, Isabel Navarro.

El fòrum, organitzat per Siete Agromarketing i eComercio Agrario, naix amb l'objectiu de promoure, dialogar i conscienciar sobre el paper de les dones professionals en el sector agroalimentari, parlant d'igualtat d'oportunitats en els llocs de treball, administracions, empreses, cooperatives, etc.

Aquest fòrum ha aconseguit posicionar-se com un referent informatiu i un espai per al networking, en matèria d'emprenedoria, innovació i últimes tendències, precedit per l'èxit de les seues edicions anteriors (Sevilla, 2017, Toledo 2018 i Córdoba 2019), on més de 200 representants de l'administració, empreses públiques, i privades, cooperatives i organitzacions sindicals van estar representades.

La trobada s'emmarca en la línia d'esdeveniments Business AGRO de Siete Agromarketing i eComercio Agrario, amb l'objectiu de crear un fòrum transversal, on dones i homes donen visibilitat a la labor desenvolupada per aquestes.

Format híbrid

El IV Fòrum Nacional Business AGRO Mujeres Agroprofesionales tindrà un format híbrid. És a dir, se celebrarà de manera presencial a l'Auditori Joan Plaça (Jardí Botànic), amb un aforament ja complet i que complirà amb totes les mesures de seguretat. Per a qualsevol petició d'assistència hauran de dirigir-se per correu electrònic comunicacion@sieteagromarketing.com. Igualment es posaran al servei dels assistents gels hidroalcohòlics, i s'identificarà en tot moment les separacions necessàries per a complir amb el distanciament social que marca la normativa actual.

De manera paral·lela, i en rigorós directe, el IV Fòrum Mujer AGRO es retransmetrà via streaming a través d'una plataforma digital que permetrà de manera àgil la visualització de la jornada així com la participació en els torns de pregunta.

El Fòrum també es podrà seguir a través de les Xarxes Socials sota l'etiqueta #MujerAGRO.

Tota persona que vulga seguir online la jornada podrà fer-ho inscrivint-se a través del següent enllaç: https://form.jotform.com/202433176158352

Inauguració

La inauguració institucional de la jornada vindrà de la mà de Gissele Falcón, Directora General de Siete Agromarketing, agència de comunicació impulsora de la iniciativa, i Mireia Mollá, consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Comunitat Valenciana.

Prèviament, dos professionals de la comunicació agroalimentària, com Álvaro Bárez, Secretari de l'Associació de Periodistes Agroalimentaris d'Espanya (APAE); i Silvia Soria, Directora i presentadora de El Forcat, presentaran l'acte.

Posteriorment, tots dos seran els encarregats d'actuar com a moderadors en els cuatros blocs temàtics en els quals es divideix aquest IV Fòrum Nacional Business AGRO Mujeres Agroprofesionales.

Quatre taules de debat

La dinàmica girarà entorn de quatre taules de debat on s'abordaran, des de diferents perspectives, assumptes del màxim interés i actualitat.

La primera de les taules es desenvoluparà sota el títol: “Transformar en positiu: La cadena agroalimentària ha de parlar i gestionar en paritat”. La segona taula abordarà la importància de “Líders en l'ombra M'ho crec? Apoderament mutu: Dones i cooperativisme”. La tercera es desenvoluparà sota la temàtica “Històries que impulsen la igualtat: El sector hortofructícola, reptes i oportunitats”. Per a finalitzar, en una quarta taula s'aprofundirà, amb la participació de Maite Cháfer, Directora General de Política Agrària Comuna, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Comunitat Valenciana, sobre “Les institucions i les empreses, peces claus per a aconseguir igualtat agroalimentària”.

Cloenda

La cloenda d'aquesta quarta edició del fòrum serà a càrrec, a través de videoconferència, d'Isabel Bombal, Directora General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Patrocinadors

Com a projecte de gran importància a nivell nacional, compta amb un important elenc de patrocinadors, empreses vinculades al món rural, a l'agricultura, la ramaderia i l'agroalimentació.

Així, el IV Fòrum Nacional Business AGRO Mujeres Agroprofesionales té com a patrocinadors a entitats de la talla de MSD Animal Health, Sakata, Sipcam Ibèria, Associació Espanyola de Fabricants de Agronutrientes (AEFA), Bayer, Unica Group, Don Pawanco, Onubafruit, Euralis Semillas, Caser Seguros i Associació Espanyola per a la Valorització d'Envasos (AEVAE).

Col·laboradors

Com és habitual en tots els projectes de Mujer AGRO, aquest IV Fòrum compta amb el suport de les Institucions de la Comunitat Valenciana, així com d'entitats agràries en qualitat de col·laboradors estratègics com a Cooperativa Agro- alimentàries d'Espanya, Associació de Dones de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya (AMCAE ), Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana; Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), Col·legi Oficial d'Agrònoms de Llevant (COIAL), Associació Nacional d'Enginyers Agrònoms, (ANIA) LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders, AVA-ASAJA, Associació de Dones i Famílies de l'Àmbit Rural (AVAMFAR) i Associació per a la Promoció del Consum de Fruites i Hortalisses 5 al Dia.

Media Partner

Com un esdeveniment que busca sumar sinergia i donar la visibilitat a la dona agroprofesional, se sumen com a Media Partner: El Forcat, Fruittoday, Agronews Comunitat Valenciana, Muy Segura, Integral Media, eCA FRUITS i València Fruits.

PROJECTE MUJER AGRO

Siete Agromarketing i eComercio Agrario treballen en favor d'aconseguir una major quota de representativitat i protagonisme per a la dona, com a principal repte que encara ha d'afrontar aquest col·lectiu dins del sector agroalimentari. Un col·lectiu que constitueix un pilar fonamental per al desenvolupament i futur de l'activitat agroalimentària. En aquest sentit, la consecució de la igualtat d'oportunitats en el món rural i sector agroalimentari passa perquè les empreses i els seus directius s'involucren amb aquest desafiament, juntament amb la necessitat d'una incorporació real de la dona per a visibilitzar la seua activitat en un sector en el qual cada vegada és major la presència del sector femení i el treball en paritat.

El projecte Mujer AGRO té quatre accions molt concretes on les empreses i institucions poden participar:

RED MUJER AGRO- Participació com a soci en totes les accions de la RED
FÒRUM MUJER AGRO.
III PREMIS MUJER AGRO (Convocatòria oberta)
ESPAIS MUJER AGRO (espais formatius i/o motivacionals)