Antonio Gutiérrez, jove productor d'hortalisses d'Almoradí, nou secretari comarcal de LA UNIÓ a la comarca de la Vega Baja

LA UNIO - 13 Jan, 2020
  • 1042
  • 0

Entren dos dones a la nova junta

Antonio Gutiérrez, productor d'hortalisses de 38 anys d'Almoradí, ha sigut elegit com a nou secretari comarcal de LA UNIÓ de Llauradors a la comarca de la Vega Baja durant l'assemblea celebrada ahir en la localitat de Daya Vieja.

Destaca d'aquesta nova junta comarcal la presència de dues dones, Ana Cañizares (Dolores) i María Isabel Sanmartín (Heredades). Al costat de Gutiérrez i d'ambdues formaran part de la mateixa també Raimundo Robles (Benferri), Juan Manuel Cañizares (Dolores) i Alejandro Barrera (Almoradí).

Antonio Gutiérrez afirma que “afronta amb una gran il·lusió el repte d'estar al capdavant de LA UNIÓ en una comarca tan important des del punt de vista agrari com la Vega Baja i amb enormes ganes de poder treballar des de ja per a defensar els interessos de tots els llauradors i ramaders”.

Entre els temes que més preocupen a Gutiérrez i a la nova junta es troba la necessitat de “dignificar la professió de la qual viuen milers de famílies i aconseguir que els preus que perceben els productors siguen cada vegada més rendibles per a mantindre les nostres explotacions”.

Així, una de les principals qüestions que reclamaran de manera urgent és que “les ajudes per als llauradors i ramaders afectats per la DANA de setembre siguen ràpid una realitat, perquè no és de rebut que quasi cinc mesos després de produir-se aquesta catàstrofe no sapiem res encara sobre aquestes”.

En relació a l'aigua, Gutiérrez creu que “es tracta d'un dels problemes més rellevants al costat de la falta de rendibilitat i que cal assegurar-la de qualitat i a bastament per a poder regar els nostres cultius. Sense aigua no hi ha aliments i les Administracions han de ser conscients d'això, perquè la nostra zona proveeix de productes de qualitat a bona part d'Europa”.

Sobre el transvasament Tajo-Segura assenyala que “és totalment irrenunciable per a la nostra organització” i assenyala que “cal complir el que especifica el memoràndum, ni més ni menys; tot el que no siga això ens tindran en contra siga com siga l'Administració”.