Apicultors de LA UNIÓ protesten a València per a reclamar un tracte just de la Generalitat i no ser tractats com a delinqüents

LA UNIO - 06 Nov, 2020
  • 1228
  • 0

Més de 300 camions han participat en l'acció reivindicativa

Apicultors de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders de tota la Comunitat Valenciana han participat hui, al costat dels d'altres organitzacions, en una camionada apícola formada per més de 300 vehicles que ha conclòs enfront de la Conselleria d'Agricultura a València. LA UNIÓ ha estat representada en molts d'estos vehícles i també amb la presència del secretari general Carles Peris; la responsable del sector apícola, Mª Carmen Miralles i dos membres de la Comissió Executiva, Luis Javier Navarro i Paco Benavent Pelufo.

Furgonetes, camions, remolcs, a més de diversos apicultors a peu abillats amb carretons carregats de ruscos buits, han inundat els voltants de la Ciutat Administrativa 9 d'octubre de València, mostrant una unió històrica del sector de totes les comarques de la Comunitat Valenciana i de totes les organitzacions agràries. Allí s'ha procedit a la lectura d'un manifest reivindicatiu.

La protesta es produeix dos dies més tard de la reunió mantinguda amb la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, on es va anunciar la moratòria de dos anys per a aplicar les sancions -que poden arribar fins als 60.000 euros- que contempla la modificació de la Llei de Ramaderia per incomplir l'Acord de la Pinyolà. Però els apicultors consideren totalment insuficient i van acordar seguir amb les mobilitzacions per a mostrar el seu descontentament amb aquesta situació i exigir l'eliminació de l'Acord de la Pinyolà amb el contingut actual.

Creuen que les al·legacions que dins del termini i en la forma escaient es van registrar, tant al juliol com al setembre, contra la modificació de la Llei de Ramaderia, per la qual es pretén sancionar als apicultors per produir mel de flor del taronger, no van ser tingudes en compte i la modificació de la Llei de Ramaderia segueix el seu curs, fins i tot ja s'ha manat a les Corts i està en procés d'aprovació.

Els productors de mel volen traslladar-li a la Generalitat que "estem farts i que no som delinqüents, només volem treballar com ho fan els companys de la resta de comunitats autònomes i de la resta de sectors. Volem que l'apicultura siga apreciada i reconeguda amb fets per l'Administració Autonòmica Valenciana. És hora que la societat siga conscient que aquesta classe política acabarà per arruïnar l'apicultura del nostre territori”.

El conjunt de les associacions convocants i representants del sector en tota la Comunitat Valenciana opinen que és hora que l'Administració es pose a treballar amb una altra filosofia, en lloc d'intentar dividir i utilitzar com coartada de les seues accions al sector citrícola, així com que és necessari estudiar la supervivència de la mel i l'equilibri i la convivència entre citricultors i apicultors.