Conselleria d'Agricultura torna a donar l'esquena als apicultors de la Comunitat Valenciana

LA UNIO - 12 Mar, 2019
  • 2665
  • 0

Després de conéixer el nou esborrany de l'Acord sobre pol·linització creuada, les organitzacions agràries ASAJA Alacant, LA UNIÓ, COAG i FEPAC Castelló estudien portar-ho davant els tribunals per inconstitucional

Conselleria d'Agricultura torna a triar el camí més fàcil i més inútil de tots per a intentar previndre la presència de llavors en els cítrics híbrids i pensa publicar de nou l'Acord de pol·linització creuada segons l'esborrany remés, segons denuncien les organitzacions agràries LA UNIÓ, COAG, ASAJA Alacant i FEPAC Castelló . 

Després de la reunió de la mesa sectorial apícola mantinguda dilluns passat, els responsables de Conselleria d'Agricultura han decidit de nou bandejar les abelles dels camps valencians. 

Aquestes organitzacions agràries havien demanat a la Generalitat que fera un pas avant i que per primera vegada en els últims 30 anys deixara de publicar normatives contra l'activitat apícola, ja que és pales que les abelles no tenen cap culpa de la presència de les llavors en els cítrics.

Reiteren que se'ls ha demanat per activa i passiva que prenguen mesures directament sobre el sector de cítrics, ja que és la falta de regulació en les plantacions el que ha produït aquest problema i hi ha altres mesures pal·liatives que no han volgut tindre en compte com les malles o afavorir més la reconversió varietal amb espècies no productores de llavors.

La Generalitat ha imposat que les abelles, el vent i altres pol·linitzadors no circulen lliurement pels camps de la Comunitat Valenciana, ja que segons ells “pasturen en camp alié”, la qual cosa significa que “és l'única Administració de tot el planeta que diu semblant barbaritat i rebutja els efectes beneficiosos de la pol·linització de les abelles”. 

Aquestes organitzacions professionals agràries mostren el seu cansament i veuen que és totalment inútil continuar demanant que en aquesta comunitat autònoma impere la raó i no es continue provocant aquest mal a l'apicultura, la biodiversitat i amb això al medi ambient.

Per això estudien a través dels seus serveis jurídics la possibilitat de portar aquesta normativa absurda davant els tribunals per inconstitucional i al seu torn denunciar davant la Comissió Europea la publicació d'aquestes normes abusives que no tenen cap sentit i tant mal fan a l'apicultura que en contraposició des de Brussel·les sí que es pretén protegir.