El treball i insistència de LA UNIÓ dels últims mesos aconsegueix agilitzar per fi l'ampliació i instal·lació de noves granges en la Comunitat Valenciana

LA UNIO - 17 Jul, 2018
  • 1642
  • 0

Seguirà reclamant l'agilització dels expedients pendents perquè suposen creació d'ocupació en el medi rural i manteniment de la població, entre altres coses

El treball i la pressió insistent de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders -des de finals del passat any- ha donat hui els seus fruits amb l'anunci de la Comissió d'Anàlisi Ambiental Integrada (òrgan de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural) de donar llum verda a alguns projectes d'Autorització Ambiental Integrada (AAI) per a ampliar i instal·lar noves granges a la Comunitat Valenciana.

Es tracta de la instal·lació d'una granja d'aus i l'ampliació d'una altra a Utiel-Requena; les millores en una altra de l'Alto Palancia i en porcí es permet l'ampliació de dues granges en la Plana Alta i en Los Serraons. LA UNIÓ es congratula d'aquesta decisió i assenyala que seguirà reclamant l'agilització d'aquest tipus de projectes que estiguen pendents d'aprovació, i que complisquen amb la legalitat i compten amb la documentació tècnica i informes favorables.

Algunes d'aquestes granges portaven més de dos anys i mig esperant l'Autorització Ambiental Integrada, període al que hi ha afegir tot el temps necessari transcorregut per a l'obtenció dels informes previs de les diferents Administracions implicades.

Els ramaders de la Comunitat Valenciana que desitgen obrir o ampliar una granja tenen cada vegada més traves burocràtiques per a exercir l'activitat i perden competitivitat amb els seus homòlegs d'altres zones. Els tràmits a la Comunitat Valenciana es dilaten i la situació contrasta amb la d'altres comunitats autònomes veïnes com Aragó, Catalunya o Castella-la Manxa, on faciliten i agilitzen l'activitat.

Aquesta Organització Professional Agrària considera que cal valorar la importància econòmica, social i mediambiental de les granges en el territori d'interior de la nostra comunitat autònoma, ja que són un dels pocs pilars que sostenen aquestes zones en permetre la creació de llocs de treball i el manteniment de la població.