Els ramaders de caps de bestiar braus i vaques demanen a la Generalitat les mateixes ajudes que a la resta de sectors

LA UNIO - 11 Dec, 2020

Han celebrat una camionada i una concentració simbòlica davant la Conselleria d'Agricultura

Nova protesta dels ramaders de caps de bestiar braus i vaques de lídia, en aquesta ocasió davant les portes de la Conselleria d'Agricultura a València. Convocats per LA UNIÓ, AVA i l'Associació de Bous al carrer han reclamat les mateixes ajudes que la resta de sectors ramaders afectats per la COVID-19.

Un total de 40 ramaders, procedents de les diferents comarques de la Comunitat Valenciana, han partit amb els seus camions des d'un punt de trobada a Godelleta per a dirigir-se per la A-3 posteriorment a efectuar un recorregut circular pels voltants de la Ciutat Administrativa 9 d'octubre, fent sonar els seus claxons contínuament.

Paral·lelament, al voltant de 30 ramaders més s'han concentrat a les portes de la Conselleria on s'ha llegit un manifest.

En aquest document es demana a la Generalitat:
Ajudes per a mantindre als animals.
Mesures per a evitar la impossibilitat de treballar, condonació de les quotes a la seguretat social, mesures fiscals, etc.
Ajuda per a mantindre la genètica de les ramaderies.
Portem ja diversos anys suportant un sanejament ramader ultrasever quan altres comunitats autònomes realitzen sanejament més flexibles. Com que no hem pogut realitzar moviments d'animals aquesta campanya, sol·licitem que es flexibilitzen les condicions dels sanejaments ramaders, realitzant contra-anàlisis en animals dubtosos o positius.
Ajudes per a mantindre als treballadors.
Facilitar l'accés a subproductes, pastures comunals i altres necessitats bàsiques dels nostres animals mentre no tinguem possibilitat d'obtindre uns ingressos dignes per tindre totalment paralitzada la nostra activitat.
Reconéixer l'alt valor genètic, cultural i econòmic de l'activitat en la Comunitat Valenciana.

Una representació de LA UNIÓ, encapçalada pel secretari general Carles Peris, ha participat en aquesta protesta perquè "considera que són un col·lectiu de ramaders igual que els altres, treballen de manera legal, són professionals i se situen fonamentalment en zones d'interior amb clar risc de despoblació".

En aquest sentit, Peris ha dit que "ens veiem abocats una vegada més a realitzar un altre acte de protesta dels ramaders de caps de bestiar braus perquè des de la Generalitat no s'ha habilitat cap mena d'ajuda a un sector que està patint una duríssima crisi com a conseqüència de l'absència de festejos per la Covid-19. No té cap sentit, i és una injustícia que s'habiliten ajudes a la resta de sectors ramaders i que s'excloga a una ramaderia que és legal, autòctona i que està implantada en localitats amb risc de despoblació".