La borrasca Glòria deixa de moment danys en els cítrics i en hivernacles per efecte del vent

LA UNIO - 20 Jan, 2020
  • 2005
  • 0

En línies generals les pluges són beneficioses per al camp valencià segons LA UNIÓ

La primera fase la borrasca Gloria al seu pas per la Comunitat Valenciana deixa danys per caiguda i ramejat, sobretot en varietats tardanes de taronges, o en el caqui encara pendent de recol·lectar, i el trencament d'hivernacles, fonamentalment d'hortalisses o vivers, en algunes zones de la Comunitat Valenciana on més s'han notat els efectes del vent, segons el balanç provisional efectuat per LA UNIÓ de Llauradors.

En algunes zones es detecta la caiguda de fruita a terra i les conseqüències del ramejat en aquesta, produint-se així danys en quantitat i en qualitat i la consegüent depreciació comercial per a traure-la al mercat. També poden existir problemes pel trencament d'infraestructures agràries.

LA UNIÓ considera prematur avaluar de moment els danys causats, perquè el temporal continua en el transcurs de les pròximes hores.

No obstant això les pluges de les últimes hores han resultat en general positives per al camp valencià. Han servit per a recarregar aqüífers i embassaments, estalviar regs durant els pròxims dies, netejar els arbres davant possibles malalties o plagues i regenerar les pastures per al bestiar, entre altres qüestions.

Per als cultius de secà són molt importants també aquestes temperatures fresques perquè no ha arribat a gelar i els cultius acumulen d'aquesta manera les necessàries hores-fred en aquesta fase hivernal per a la seua correcta evolució.