LA UNIÓ assisteix als seus associats en les reclamacions judicials contra un comerç de Piles per incompliment de contractes de cítrics i actuació contrària a la bona fe

LA UNIO - 28 Nov, 2022
  • 1282
  • 0

Una de les persones afectades ha deixat de percebre més de 15.000 euros

LA UNIÓ Llauradora recolza judicialment en aquests moments a diverses persones afiliades contra l'empresa Exportaciones Ciscar de Piles per incompliment de contractes de compravenda de cítrics i actuacions contràries a la bona fe.

El comerç va recol·lectar d'una de les persones afectades un total de 139.572 quilos, però després de manera unilateral i injustificada només van considerar en la liquidació que eren aptes per a comercialitzar 128.855 quilos.

Igualment, i en contra del convingut, van rebaixar el preu a 0,14 €/kg més l'IVA quan l'estipulat en el contracte era 0,23 €/kg més IVA.

Finalment, per si no fora poc tot l'anterior se'ls va aplicar un descompte del 3% en la liquidació per un import de 544 euros per “minvaments”, una rebaixa que ni ve recollida en el contracte, ni tampoc s'ha justificat, la qual cosa suposa segons el parer de l'organització una actuació abusiva i contrària a dret.

Amb tots els ardits i descomptes emprats per l'empresa comercialitzadora de La Safor aquest llaurador afectat únicament hauria percebut 17.251,43 euros dels 32.607,48 euros que li correspondrien concorde al seu contracte.

Per a solucionar de manera amistosa aquesta situació, LA UNIÓ aconsella als seus associats que requerisquen a l'empresa perquè faça front als compromisos de pagament adquirits en el contracte i en el cas de no fer-los efectius exercitar les accions judicials en defensa de les persones citricultores afectades. Per a la realització dels requeriments i, en el seu cas, la presentació de les demandes, ofereixen els serveis d'INTEGRAL LEGAL MANAGEMENT, S.L.

Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ, indica que “aquest és un exemple clar de com algunes empreses juguen amb el manteniment de moltes famílies, abusant dels llauradors, quan els fan signar uns contractes que després no compleixen. No pot haver-hi més incompliments i abusos en aquest cas i, per això, com a organització agrària que està al costat dels llauradors valencians, no podem més que denunciar i recomanar l'exercici d'accions judicials, si fora necessari, per a posar fi a aquests atropellaments”.