LA UNIÓ critica que la Generalitat i Ajuntament de València abandonen als arrossers de l'Albufera malgrat la gestió racional de l'aigua que realitzen

LA UNIO - 06 Aug, 2019
  • 2627
  • 0

El problema de l'Albufera és segons el parer del responsable de l'arròs, Enric Bellido, de falta de dragatge en el Parc Natural

LA UNIÓ de Llauradors desitja traslladar el seu malestar amb l'actitud de la Generalitat i de l’Ajuntament de València en posar en qüestió i menysprear durant les últimes setmanes l'important paper que exerceixen els arrossers per a una correcta gestió del Parc Natural de l'Albufera.

Enric Bellido, responsable del sector de l'arròs de LA UNIÓ, és clar sobre aquest tema: “Sense l'activitat arrossera i la gestió racional de l'aigua que realitzen els llauradors, el Parc de l'Albufera no existiria tal com ho tenim en aquests moments”.

LA UNIÓ qüestiona que ni Generalitat ni Ajuntament consulten ni sol·liciten informació als arrossers sobre els problemes que se succeeixen en el Parc com és el de la polèmica pel descens d'aigua, quan sempre hem mostrat bona predisposició. Bellido indica que per contra “s'opta per enaltir la labor dels ecologistes i demonitzar als llauradors quan cal adonar-se que això no ajuda a la convivència; nosaltres apostem per sumar perquè tots som importants”.

Segons el parer de LA UNIÓ el problema actual de l'Albufera, es diga el que es diga, és que els nivells d'aigua són massa alts davant la falta de dragatge. La pressió urbana i industrial ha provocat nombrosos abocaments que han anat a parar a les aigües del Parc i els sediments han anat pujant.

En relació a la postura de l'alcalde de València, Joan Ribó, de renunciar a la presidència de la Junta de Desguàs de l'Albufera, LA UNIÓ manifesta no comprendre ni compartir la mateixa. En aquest sentit Bellido la compara amb “un capità de vaixell que deixa abandonada a la seua tripulació davant qualsevol problema que sorgeix”.