LA UNIÓ de Llauradors aconsegueix unir al sector del raïm de taula del Vinalopó per a frenar la brutal pujada del cost de l'assegurança

LA UNIO - 04 Jun, 2019
  • 2543
  • 0

Ahir va celebrar una assemblea informativa en la Cooperativa de Novelda amb presència d'Ajuntaments, organitzacions agràries i cooperatives que han decidit anar tots a l'una, sense personalismes, i emprendre accions conjuntes

LA UNIÓ de Llauradors ha aconseguit unir al sector del raïm de taula del Vinalopó, sense personalismes, per a tractar de revertir la pujada espectacular que preveu Agroseguro i que duplicaria el cost de l'actual assegurança fins a unes quantitats que serien totalment inassumibles per als productors.

Ahir va celebrar una assemblea informativa en la Cooperativa de Novelda a la qual van assistir; a part de representants de LA UNIÓ, alcaldes i regidors d'Ajuntaments de la comarca com Novelda, Agost o Monforte; cooperatives amb la presència dels presidents de la Romana i Monforte i gerent de Novelda; president de la DO i president sectorial Jóvenes Agricultores; entre altres persones.

En el transcurs de la mateixa es va decidir de forma unànime, després de la proposta de LA UNIÓ, realitzar accions conjuntes i exercir com un autèntic lobby de pressió per a aconseguir l'objectiu de frenar aquest atropellament per als productors d'un sector fonamental per a la comarca del Vinalopó.

Es va acordar en primer lloc que la protesta del pròxim 22 de març, convocada inicialment per ASAJA Alicante en la Subdelegació del Govern a Alacant, fora unitària de tot el sector i totalment blanca, sense distintius de cap entitat o organització agrària.

També es va decidir que a l'entrevista sol·licitada per LA UNIÓ amb la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, acudira unida una representació de tot el sector. I de la mateixa manera es va acordar sol·licitar una altra reunió amb la Directora General de ENESA, María Ángeles Ocaña.

Finalment, es va estipular que les mocions que es presenten als Ajuntaments de la comarca per a instar a les Administracions a no permetre la pujada espectacular de l'assegurança del raïm de taula tinguen també un caràcter conjunt i unitari amb la finalitat d'aconseguir més força en les reivindicacions.