LA UNIÓ de Llauradors assenyala que aproximadament el 10% de les hectàrees afectades per l'incendi de Beneixama estan cultivades

LA UNIO - 16 Jul, 2019
  • 2722
  • 0

És prompte per a avaluar els danys encara que ja es comprova que els cultius han actuat una vegada més de tallafocs

LA UNIÓ de Llauradors indica que aproximadament -i de forma provisional- el 10% de les prop de 900 hectàrees arrasades per l'incendi que afecta des d'ahir a Beneixama (Alt Vinalopó) podria estar cultivada, sobretot amb ametlers i oliveres, i la resta és pineda i matoll. Aquesta organització professional agrària considera de totes maneres que és prompte encara per a donar xifres i avaluar una estimació de danys fins que no es puga entrar en la zona afectada.

Ara la prioritat segons el parer de LA UNIÓ és extingir el foc, ara com ara només perimetrat i no controlat, per a evitar que s'estenga el seu radi cap a altres zones. S'observa ja això sí que a part dels cultius, diverses cases de camp que eren segona residència o altres on els llauradors guarden les ferramentes han quedat completament destrossades davant la virulència de les flames del foc.

Paco Vañó, secretari comarcal de LA UNIÓ a l'Alcoià-Alt Vinalopó, indica que “el que sí que podem dir ja dins de la desgràcia és que queda clar que una vegada més els camps cultivats i en bon estat han actuat de tallafocs i evitat així mals majors; per la qual cosa que s'ha de potenciar l'agricultura i el pasturatge en les nostres zones d'interior per a previndre els incendis”.

Vañó insisteix que “ajudar als productors a mantindre l'activitat agrària i evitar l'abandó dels camps és una inversió de futur”, alhora que “confia que les diverses Administracions tinguen la sensibilitat necessària una vegada s'acabe amb l'incendi per a estar al costat dels afectats mitjançant mesures de suport econòmic”. En aquest sentit LA UNIÓ sol·licitarà ajudes directes per als afectats una vegada existisca una quantificació dels danys en els cultius i en les infraestructures agrícoles danyades.