LA UNIÓ de Llauradors demana sentit comú a tots els estaments de la cadena citrícola en aquest inici de campanya

LA UNIO - 18 Sep, 2018
  • 2433
  • 0

Les previsions reflecteixen un 23% més de collita sobre l'atípica campanya passada i molt similar a la mitjana dels últims anys, la qual cosa retorna la producció a la normalitat

LA UNIÓ de Llauradors assenyala que les dades de l'aforament de cítrics d'aquesta campanya, presentats avui per la Conselleria d'Agricultura, haurien de servir per a un correcte desenvolupament de la mateixa si es fan bé les coses i per a aconseguir uns preus rendibles per als productors amb una collita normal.

Es tracta d'una campanya amb una producció més alta (un 23%) que la passada, però bastant normal respecte a la mitjana dels últims anys. La qualitat és bona i les pluges de les últimes setmanes han sigut molt beneficioses ja que han fet incrementar el calibre del fruit i han estalviat regs.

El volum normal previst hauria de ser suficient per a absorbir tota la demanda dels mercats i augmentar les exportacions i l'objectiu hauria de ser que els preus aconseguits en la campanya passada repercutisquen ara sí de forma positiva en els productors amb una collita superior.

LA UNIÓ demana sentit comú a tots els estaments de la cadena citrícola per a no entorpir el correcte desenvolupament de la campanya i que hi haja inspeccions tant en magatzems com en camp per a garantir la idònia qualitat de la fruita al llarg de tota ella.

De la mateixa manera, sol·licita a les Administracions que recolzen de forma decidida la consolidació de nous mercats emergents (Àsia i Canadà, entre uns altres) i als operadors comercials que facen un esforç per a arribar a ells, a fi de no col·lapsar els mercats tradicionals.

Carles Peris, responsable del sector de cítrics de LA UNIÓ, afirma també que “és important que es complisca amb la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena agroalimentària i que es fomente l'ús del contracte de compravenda perquè segueix sense utilitzar-se i segueix havent-hi casos d'impagaments que deixen en la més absoluta indefensió al llaurador”.