LA UNIÓ de Llauradors denuncia que la plaga de mosquits dificulta les activitats agrícoles en algunes localitats de la Plana Baixa

LA UNIO - 01 Oct, 2018
  • 1508
  • 0

Les picades són contínues i molestes i impedeixen treballar, per la qual cosa aquesta Organització reclama mesures urgents

LA UNIÓ de Llauradors ha rebut nombroses queixes per la forta presència de mosquits en els camps d'algunes localitats de la comarca de la Plana Baixa que entorpeixen i, en alguns casos, fins i tot impedeixen les activitats agrícoles que els llauradors han de realitzar diàriament.

LA UNIÓ reclama per tant mesures urgents a les autoritats competents perquè les picades són contínues i molestes i no deixen treballar als llauradors en les seues explotacions. Les últimes pluges i les altes temperatures han provocat una proliferació de mosquits en la comarca, amb major incidència sobretot en les zones més baixes i en les properes a les zones de marjal. Les localitats més afectades són Moncofa, Nules i Borriana, encara que LA UNIÓ ha rebut queixes fins i tot des de Vila-real i altres poblacions.

Ramón Mampel, secretari general de LA UNIÓ, considera que “cal prendre mesures de forma immediata perquè la situació és insostenible en el camp fins al punt que molts llauradors han desistit de treballar davant la impossibilitat d'estar una estona allí sense veure's atacats per l'onada de mosquits”.

Mampel diu que “les administracions locals, provincials i autonòmiques han d'anar de la mà per a resoldre aquesta situació de forma urgent doncs tirant-se les culpes unes a altres -com ara succeeix- no s'aconsegueix res i el problema és apressant com per a perdre més temps”.

El secretari general de LA UNIÓ també espera que “les actuacions que es duguen a terme no se circumscriguen als àmbits urbans, sinó que tinguen en compte les partides rurals que al cap i a la fi formen part dels municipis i els llauradors també paguen els seus impostos com qualsevol ciutadà”.