LA UNIÓ de Llauradors denuncia una onada de robatoris en el camp valencià i demana que s'intensifique la vigilància en les zones rurals

LA UNIO - 08 Feb, 2019
  • 1715
  • 0

Sol·licita un augment dels efectius dels grups ROCA de la Guàrdia Civil

LA UNIÓ de Llauradors detecta que en les últimes setmanes s'està produint un augment dels robatoris en les zones rurals de la Comunitat Valenciana, no solament de collites, sinó en les instal·lacions de reg i en les cases de camp.

En aquest sentit, LA UNIÓ sol·licita major vigilància en les zones rurals i que es dote de majors efectius als diferents Grups Roca de la Guàrdia Civil que compleixen una labor encomiable amb els mitjans humans i materials que disposen al seu abast; a més d'una efectiva coordinació entre les diverses forces de seguretat de l'Estat, del Seprona i de les policies locals per a evitar que es cometen més robatoris.

També insta a perseguir el comerç de mercaderia robada perquè “és clar que si algú roba és perquè algú li ho compra. És important la vigilància per a intimidar, però també el compliment de la justícia i la persecució dels canals de comercialització il·lícits”, assenyala LA UNIÓ.

L'organització agrària assenyala que els robatoris s'estenen a tota la geografia, però els principals que ha detectat en les últimes setmanes se centren en les comarques d'Utiel-Requena; en les castellonenques de la Plana Baixa, Alta i l'Alcalatén i a l'Horta.

Fa unes setmanes els amics de l'alié van robar en la Comunitat de Regants de las Casas-Los Corrales de Utiel on es van produir robatoris en els comptadors de parcel·les i ara s'estan encebant amb la resta de comunitats de regants de la comarca i amb totes les casetes de camp que troben al seu pas, fins al punt de portar-se gossos de caça.

En les localitats castellonenques de la Vall d'Alba, Cabanes, Les Useres i Atzeneta s'han produït nombrosos robatoris en cases de camp en els últims dies portant-se tot el que troben en elles, fins al punt que han sigut ja arrestades set persones i investigat a dues. La Comunitat de Regants de Moncofa va patir també un robatori recentment de peces per un valor superior als 50.000 euros.

LA UNIÓ assenyala que a part del valor del material robat en els pous de reg, ja de per si mateix important, el mal està també en els costos de reparació que ascendeixen sempre a quantitats molt elevades. En uns moments on els ingressos agrícoles són cada vegada més baixos, resulta contraproduent que els comuners hagen de pagar majors vesses en les seues comunitats de reg per a poder reparar els danys causats pels robatoris.