LA UNIÓ de Llauradors denuncia una onada de robatoris en instal·lacions de reg i casetes de camp de la Plana Baixa

LA UNIO - 07 Mar, 2022

L'organització sol·licita major vigilància en les zones rurals i reforçar els mitjans humans i econòmics policials

LA UNIÓ de Llauradors alerta d'una onada de robatoris durant les últimes setmanes en les instal·lacions de reg i casetes de camp d'algunes localitats de la comarca de la Plana Baixa, davant la impotència de les persones afectades.

L'organització ha detectat diversos robatoris durant els últims dies en diversos termes municipals, on s'han presentat ja diverses denúncies a les dependències policials.

Per a cometre aquests robatoris es produeixen considerables destrosses en les casetes de camp en rebentar les portes per a accedir a les mateixes i també trencament de les teulades, així com destrosses en les instal·lacions de reg per degoteig. Una vegada dins s'emporten tot el que troben: ferramentes; motors, bombes i comptadors de reg, tapes, etc.; sobretot el que més s'enduen en aquests moments és el ferro.

LA UNIÓ assenyala en aquest sentit que a part del valor del material robat, ja de per si mateix important, el mal està també en els costos de reparació que ascendeixen sempre a quantitats molt elevades. En uns moments on els ingressos agrícoles són cada vegada més baixos, resulta contraproduent tindre majors despeses per a poder reparar els danys causats pels robatoris.

LA UNIÓ sol·licita major vigilància en les zones rurals i una efectiva coordinació entre les diverses forces de seguretat de l'Estat, del Seprona i de les policies locals per a evitar que es cometen més robatoris.

Insisteix per tant en la necessitat d'incrementar els pressupostos destinats a la seguretat en l'àmbit rural, amb les mateixes obligacions que els habitants de les zones urbanes, però també amb els mateixos drets. Així, LA UNIÓ proposa reforçar els mitjans de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, particularment els equips ROCA, per a augmentar la seguretat en el medi rural i combatre els robatoris en les explotacions agràries.

També insta a perseguir el comerç de mercaderia robada perquè “és clar que si algú roba és perquè algú li ho compra. És important la vigilància per a intimidar, però també el compliment de la justícia i la persecució dels canals de comercialització il·lícits. Per això insta a inspeccionar comerços o magatzems sospitosos de comercialitzar productes robats”, assenyala LA UNIÓ.

Una altra de les demandes de LA UNIÓ passa per facilitar i agilitzar la presentació de denúncies per part de les persones afectades, perquè en moltes ocasions desisteixen d'interposar-les davant les dificultats que troben.