LA UNIÓ de Llauradors informa que la pedra d'ahir deixa pèrdues a la comarca d'Utiel-Requena superiors als 20 milions d'euros

LA UNIO - 15 Jul, 2020
  • 1867
  • 0

La zona més afectada és la del nord-oest (Camporrobles, Fuenterrobles, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel) amb entre 12.000 i 13.000 hectàrees damnificades

LA UNIÓ de Llauradors informa que la forta tempesta d'aigua i pedra que va afectar ahir a la vesprada la comarca d'Utiel-Requena deixa unes pèrdues en un primer balanç després de visitar la zona sinistrada de més de 20 milions d'euros.

La zona més damnificada és la del nord-oest de la comarca; en els termes municipals de Villargordo del Cabriel, Camporrobles, Venta del Moro i Fuenterrobles; encara que també hi ha altres poblacions amb menor incidència.

El radi d'acció amb major afecció comprén entre 12.000 i 13.000 hectàrees, fonamentalment de vinya, encara que també d'ametler, olivar i una xicoteta part de cereal que encara quedava per recollir. Segons les primeres estimacions, més de la meitat d'eixa superfície tindria una mitjana de danys del 70% i s'observen moltes parcel·les amb el 100%.

A part dels danys directes en els cultius la força de l'aigua ha provocat desperfectes en les infraestructures agràries com a camins rurals, marges i murs, ribassos i també destrosses per arrossegament de terres.

Cal assenyalar que el sinistre està cobert per a aquelles persones llauradores que disposaren d'una pòlissa d'assegurança agrària en vigor. En aquest sentit, LA UNIÓ ja ha sol·licitat a Agroseguro que faça una inspecció de la zona afectada i agilitze el procés dels peritatges perquè comencen el més prompte possible.