LA UNIÓ de Llauradors informa que la pedra del cap de setmana causa 2,5 milions d'euros de pèrdues a les comarques de Castelló

LA UNIO - 08 Jun, 2020
  • 1623
  • 0

El cultiu de l'ametler és el més afectat i Vall d'Alba, Les Useres, Artana i Borriana les localitats més damnificades

LA UNIÓ de Llauradors informa que la pedra del cap de setmana deixa més de 2.300 hectàrees afectades; quasi totes a les comarques castellonenques de la Plana Baixa, Plana Alta i l'Alcalatén, amb unes pèrdues estimades en uns 2,5 milions d'euros.

El cultiu més afectat és l'ametler, seguit dels cítrics (fonamentalment mandarines) i en menor proporció ja garroferes, vinya, cereals i fruita.

Les pèrdues en l'ametler poden ascendir al voltant dels 1,3 milions d'euros i en els cítrics s'elevarien a 1,1 milions d'euros. La resta, fins als 2,5 milions estimats, es repartiria en els altres cultius.

A la comarca de la Plana Baixa les localitats més perjudicades per la pedra van ser sobretot Artana i Borriana i ja en menor mesura Vall d'Uixó i la Vilavella. A la Plana Alta el terme municipal amb majors danys és Vall d'Alba i a l'Alcalatén és Les Useres.

També es van produir danys en una zona muntanyenca de comarca alacantina de la Marina Baixa, de prou menor importància que a Castelló, i que van afectar el cultiu de l'ametler.