LA UNIÓ de Llauradors no tolerarà que es retalle ni un sol hectòmetre cúbic d'aigua de les actuals regles d'explotació del transvasament Tajo-Segura

LA UNIO - 31 Mar, 2021

Dóna suport a un front comú, demana a la Generalitat fermesa en el rebuig i estudiarà possibles accions de protesta

LA UNIÓ de Llauradors manifesta la seua rotunda oposició al canvi de les regles d'explotació del transvasament del Tajo al Segura que pretén el Ministeri de Transició Ecològica i considera irrenunciable mantindre l'actual reglament que estableix en 38 hm³ la quantitat d'aigua mensual a transvasar.

“Rebaixar el límit de 38 hm³ a 27 hm³, sense el necessari consens i sense arguments lògics, per a transvasar aigua de la conca del Tajo al Segura és una jugada molt bruta del Ministeri que dirigeix Teresa Ribera que compromet seriosament el futur de l'agricultura alacantina i no el podem tolerar com a organització agrària que defensa els interessos dels llauradors, dels regants del nostre territori”, assenyala LA UNIÓ.

L'organització creu que cal impulsar una unitat d'acció per a desmuntar aquest atropellament i li reclama a la Generalitat fermesa en el rebuig davant la decisió del Govern. En les pròximes setmanes estudiarà també possibles accions de protesta sobre aquest tema.

Assenyala que aquests vaivens governamentals en relació a l'aigua creguen massa incertesa als llauradors perquè no saben al final el que han de plantar i no animen a la gent jove que es vol incorporar al sector i màximament amb el necessari relleu generacional que es necessita.

LA UNIÓ indica que els problemes hídrics a les comarques del sud d'Alacant afecten més de 30.000 famílies que viuen directament de l'agricultura i a moltes altres que depenen indirectament de l'activitat agrària, com és la indústria auxiliar o del transport i que “no es pot posar en dubte una infraestructura bàsica per a l'economia de la província”.