LA UNIÓ de Llauradors organitza durant tres dijous i des de demà les I Jornades Citrícoles de la Plana amb la participació de destacats ponents

LA UNIO - 22 Sep, 2021

Plagues com el Cotonet de Sud-àfrica, noves varietats, fertirrigació, situació de mercats, estratègia europea, entre els temes més destacats

LA UNIÓ de Llauradors organitza des de demà, amb la col·laboració de la regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Vila-real, la I edició de les Jornades Citrícoles de la Plana, en la qual participaran destacats ponents durant tres dijous consecutius.

Demà, a les 17 hores, inauguraran les jornades el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris; l'alcalde de Vila-real, José Benlloch i el regidor d'Agricultura de Vila-real, José Ramón Ventura Chalmeta.

En les jornades està previst que s'analitze la situació i realitat del sector, des de la problemàtica de les plagues com el Cotonet de Sud-àfrica que tant preocupa els productors i la lluita biològica, la fertirrigació, presentació de noves varietats citrícoles; els mercats, protocols i consum i la influència de l'estratègia europea “De la granja a la taula” en el sector.

Les jornades se celebraran en tres sessions (demà dijous 23 de setembre, dijous 30 de setembre i dijous 7 d'octubre).

Participen professionals i experts citrícoles de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), estacions experimentals agràries, d'empreses del sector agrari, de la Conselleria d'Agricultura i de la Comissió Europea.

Es tracta de jornades presencials que se celebren a l'Auditori de Vila-real i les places són limitades. Cal inscriure's en l'enllaç https://bit.ly/3mQMUal o en el telèfon 963530036.

Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ, assenyala que “des de l'organització s'ha fet un gran esforç per a dissenyar les millors jornades citrícoles que es poden realitzar en aquests moments, amb els temes que preocupen en l'actualitat als productors i tots els temes d'interés per a continuar mantenint explotacions citrícoles innovadores i sostenibles”.