LA UNIÓ de Llauradors signa un conveni marc amb la Universitat Politècnica de València

LA UNIO - 13 Feb, 2019
  • 2927
  • 0

Es comprometen a participar conjuntament en el desenvolupament de diverses activitats culturals, científiques i acadèmiques

El Secretari General de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders, Carles Peris, i el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, han signat un conveni de col·laboració pel qual totes dues entitats es comprometen a estretar les seues relacions institucionals. En concret, l'acord estableix que la UPV i LA UNIÓ participaran conjuntament en el desenvolupament de diverses activitats culturals, científiques i acadèmiques.

El conveni marc afavorirà la posada en marxa de projectes i programes de cooperació, educació i investigació bilaterals o multilaterals. Així ho ha explicat el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural, Alberto San Bautista, qui ha afegit que “aquest conveni ve a formalitzar una relació de més de 20 anys que l'escola ha mantingut amb LA UNIÓ i que ha permès la col·laboració en activitats de formació, transferència d'investigació i pràctiques d'alumnes”.

En aquest sentit, Carles Peris, Secretari General de LA UNIÓ, ha comentat que aquest conveni té com a objectiu “continuar conjuminant esforços al costat de grups d'investigació perquè el sector primari puga continuar creixent en innovació i tecnificació”.

L'acord, que té una durada inicial de quatre anys, inclou la possibilitat de facilitar l'intercanvi d'estudiants, professors i investigadors i personal d'administració i serveis; la cooperació en programes de formació i l'organització conjunta de cursos, seminaris o conferències.

Col.laboració intensa i fructífera

La col·laboració entre la UPV i LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders s'ha concretat en diferents treballs d’investigació. En 2017, van participar en un projecte europeu liderat per investigadors de l'Institut d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament de la UPV, l'objectiu del qual és l'anàlisi de la utilització en agricultura de nous plàstics biodegradables amb components actius que permeten un creixement òptim dels cultius i augmenten la seua competitivitat en el mercat. També eixe mateix any van participar conjuntament en un altre projecte d'aprofitament de subproductes agraris.

En 2018, LA UNIÓ va participar en el projecte europeu LIVESEED, pioner en l'àmbit internacional i que busca potenciar l'ús de llavor ecològica en els cultius europeus.

LA UNIÓ està coordinant així mateix un projecte Life, LCFEED, en el qual la UPV participa com a soci. Totes dues entitats estan també com a socis en un altre Life, Libernitrate.

Més recentment han llançat diverses propostes conjuntes al programa H2020 encara sense resoldre.