LA UNIÓ demana al ministre Planas una anàlisi real de l'impacte de l'acord UE-Mercosur en el camp com realitzarà el Govern francés

LA UNIO - 12 Sep, 2019
  • 1897
  • 0

Davant la compareixença aquest dijous del Ministre en les Corts

LA UNIÓ, davant la pròxima compareixença de Luis Planas en el Congrés, insisteix en la necessitat de realitzar un estudi d'impacte sobre l'acord d'UE- MERCOSUR i posicionar-se com l'ha fet govern el ministeri francés.

L'organització, qui ja assenyalara en repetides ocasions els riscos que pot comportar l'acord comercial UE-MERCOSUR per a les produccions valencianes, reclama a Planas que aprofundisca en les conseqüències que pot tindre aquest acord abans de posicionar-se oficialment en la ratificació de l'acord.

Així mateix, posa d'exemple a l'executiu francés, que a la fi de juliol encarregava a experts independents un estudi complet i transparent de l'impacte que aquest acord pot tindre per a la producció gal·la. “Resulta sorprenent en aquest cas - i no és la primera vegada que passa- que ens tinguem a veure millor representats els llauradors i ramaders valencians i espanyols en l'àmbit europeu pel govern francés que pel nostre”, comenten des de LA UNIÓ.

En aquest sentit, l'organització es mostra cautelosa i, encara que valora que Planas haja volgut comparéixer a petició pròpia – compareixença que, al mateix temps, era reclamada pels grups parlamentaris Basc (EAJ-PNB), Mixt i Unides Podemos - , demana que el Govern i el Congrés no es precipiten a l'hora de ratificar l'acord.

“Es porta negociant 20 anys aquest tema” – apunten des de l'organització – “És de vital importància una anàlisi profunda que pose en la balança no solament als cotxes, les grans companyies i els bancs, els grans beneficiaris, sinó també a l'agricultura i la ramaderia. No tindria sentit haver esperat tant si no s'haguera canviat cap dels impediments més importants per a la precipitació per a la signatura” – conclouen.