LA UNIÓ i AVA es concentren demà a les portes de la Delegació del Govern en protesta per la falta de mesures per a frenar el Cotonet de Sud-àfrica en els cítrics

LA UNIO - 09 Jul, 2020
  • 1654
  • 0

A les 10,30 hores amb citricultors de totes les zones productores més afectades per aquesta plaga importada

LA UNIÓ de Llauradors i la Asociación Valenciana de Agricultores continuen amb la seua unitat d'acció i celebren demà divendres, 10 de juliol, a les 10,30 hores, una nova concentració a València enfront de les portes de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana (Plaza del Temple, 1) a fi de denunciar la falta de mesures per a frenar l'expansió del Cotonet de Sud-àfrica (també conegut com Cotonet de les Valls) que afecta els cítrics.

El lema de la concentració “Els nostres cítrics estan en perill. Solucions per al Cotonet, ja” reflecteix la tremenda preocupació; sobretot entre els productors de cítrics de comarques com el Camp de Morvedre, Camp de Túria, La Plana Baixa i Els Serrans, que és on més estesa està la plaga importada des de l'hemisferi sud i que va ser detectada per primera vegada en la Comunitat Valenciana en la localitat de Benifairó de les Valls fa onze anys. Les pèrdues passen ja dels 113 milions d'euros i es tem la seua expansió a la resta de zones citrícoles.

Després de l'acte reivindicatiu, el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris i el president de AVA, Cristóbal Aguado, dirigiran unes paraules als assistents i entregaran un document reivindicatiu a la Delegada del Govern, Gloria Calero.

Aquesta nova mobilització continua el calendari d'accions ja iniciat amb la gran manifestació del passat 14 de febrer, que va ser interrompuda després de la declaració de l'estat d'alarma per la Covid-19, i que va tindre de nou continuïtat amb la protesta del passat 26 de juny per la crisi de preus en la ceba i la creïlla.

Dia: Divendres, 10 de juliol de 2020

Hora: 10,30 hores

Lloc: Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana (Plaça del Temple, 1-València)