LA UNIÓ i AVA es tornen a concentrar divendres que ve 10 de juliol enfront de les portes de la Delegació del Govern en protesta per la falta de mesures per a frenar el Cotonet de Sud-àfrica en els cítrics

LA UNIO - 03 Jul, 2020
  • 2040
  • 0

Continuen amb la unitat d'acció reivindicativa

LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders  i la Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) continuen amb la seua unitat d'acció reivindicativa i divendres que ve 10 de juliol realitzaran una nova protesta a València, en aquest cas davant la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, per a denunciar la falta de mesures per a frenar l'expansió del Cotonet de Sud-àfrica (també conegut com Cotonet de les Valls) que afecta els cítrics.

El lema de la concentració “Els nostres cítrics estan en perill. Solucions per al Cotonet, ja” reflecteix la tremenda preocupació; sobretot entre els productors de cítrics de comarques com el Camp de Morvedre, Camp de Túria, La Plana Baixa i Els Serrans, que és on més estesa està la plaga importada des de l'hemisferi sud i que va ser detectada per primera vegada en la Comunitat Valenciana en la localitat de Benifairó de les Valls fa onze anys. Les pèrdues passen ja dels 113 milions d'euros i es tem la seua expansió a la resta de zones citrícoles.

Des de fa més de dos mesos, d'acord amb la normativa comunitària, es prohibeixen tots els productes fitosanitaris formulats a base de la matèria activa metil clorpirifos que, fins al moment, era l'eina més efectiva per al control d'aquesta plaga. Totes dues organitzacions agràries demanen un esforç a la Generalitat perquè el parany massiu a base de feromones siga efectiu i no massa lesiu per als llauradors i perquè multiplique la solta del parasitoide Anagyrus aberiae. A més, reclamen al Govern d'Espanya que pressione davant la Comissió Europea perquè s'establisquen controls rigorosos de les importacions que eviten l'entrada de plagues i malalties.

La nova mobilització prossegueix la unitat d'acció iniciada amb la gran manifestació del passat 14 de febrer, la campanya de la qual va ser interrompuda després de la declaració de l'estat d'alarma per la Covid-19, i que va tindre de nou continuïtat amb la protesta del 26 de juny per la crisi de la ceba i la creïlla.

Dia: Divendres 10 de juliol de 2020

Hora: 10,30 hores

Lloc: Delegació del Govern de la CV (Plaça del Temple, 1) a València