LA UNIÓ informa que el TSJ de Madrid anul·la part de la Resolució del MAPA per la qual limitava les plantacions de vinya per a cava

LA UNIO - 17 Mar, 2020
  • 1209
  • 0

La notícia dóna esperança als productors de Requena

La Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha anul·lat a través d'una sentència els apartats Segon, Quart, Cinqué i Sisé de la Resolució de 27 de desembre de 2017 del Ministeri d'Agricultura pel qual s'autoritzava només 57,4 has de noves plantacions de vinya per a cava a Espanya, segons informa LA UNIÓ.

També ha anul·lat la recomanació de la D.O. Cava de les restriccions en les replantacions de vinya per a aquesta denominació d'origen i la conversió dels drets de plantació.

Aquesta garrotada que el Tribunal dóna tant al Ministeri d'Agricultura com al Consell Regulador de la Denominació d'Origen Cava, es basa en la il·legalitat que suposa la imposició dels interessos del sector a Catalunya respecte als interessos dels productors tant de Requena com de Almendralejo a Extremadura.

Al mateix temps el Tribunal qüestiona tant les dades aportades pel Ministeri com les aportades pel Consell Regulador i posa en dubte que en les subregions de producció de Requena i Almendralejo, es puga discriminar als productors quan segons les dades aportades el creixement de les vendes sembla estar justificat.

La sentència anul·la aquests apartats i insta al Ministeri a l'aprovació d'una nova resolució en la qual tinga en compte els interessos de totes les regions de producció de cava a Espanya.

Contra aquesta sentència cap recurs en el termini d'un mes, però si es recorre i és confirmada pel Tribunal Suprem, podria haver-hi jurisprudència per a poder anul·lar les prohibicions de noves plantacions que s'han establit en anys com l'actual i els dos següents.

LA UNIÓ de Llauradors fa una crida a totes les parts per a arribar a un acord que no perjudique el creixement d'aquestes produccions en aquelles regions que el mercat demanda el seu producte com és el cas de la nostra.