LA UNIÓ informa que la pedra d'ahir va afectar unes 1.000 hectàrees de cultiu en alguns llogarets del terme municipal de Requena

LA UNIO - 27 Aug, 2021

Els danys s'han donat en els cultius de vinya, ametler i olivar

Les tempestes d'ahir acompanyades de pedra han deixat danys en al voltant d'unes 1.000 hectàrees de cultiu d'alguns llogarets del terme municipal de Requena, segons les dades recaptades per LA UNIÓ de Llauradors.

Les zones més afectades se situen en El Pontón, La Portera, El Azagador i Campo Arcís, amb danys entre el 10% i el 100% depenent de parcel·les, perquè l'afecció és bastant irregular. Els cultius més afectats són la vinya, l’ametler i l’olivar. Es tracta de les zones de la comarca on s'inicia abans la verema del raïm amb les varietats més primerenques.

LA UNIÓ indica que els danys del sinistre d'ahir estan coberts per l'actual sistema d'assegurances agràries i que sol·licitarà a Agroseguro l'agilització urgent del peritatge de les parcel·les sinistrades. Cal assenyalar que a partir del 75% de danys es comptabilitza la pèrdua de qualitat com del 100% a l'hora de rebre indemnitzacions de l'assegurança.

D'altra banda, l'organització també reclama, a part de les anteriors mesures, la concessió d'ajudes directes, la condonació de l'IBI de les parcel·les cultivades i construccions presents en elles, la bonificació de les quotes de la Seguretat Social durant un any, l'establiment de préstecs amb interés subvencionat i també una sèrie d'actuacions i ajudes per a les cooperatives comercialitzadores afectades.