LA UNIÓ posa en evidència que les dades usades pel ministre de Consum contra la ramaderia són manipulats, parcials i classistes

LA UNIO - 08 Jul, 2021

Menjar carn amb moderació, tal com recomanen els nutricionistes, forma part de la dieta mediterrània

LA UNIÓ, davant el vídeo llançat ahir pel ministre de Consum, Alberto Garzón, mostra el seu descontentament i enuig per la campanya de desprestigi que intenta propulsar contra el sector ramader usant dades manipulades, parcials, poc rigoroses i damunt classistes.

L'organització agrària, qui ja ve denunciant la campanya d'assetjament i enderrocament que s'està donant cap a la ramaderia des de diferents fronts, lamenta les paraules del ministre de Consum i creu que el ministre d'Agricultura i Alimentació, Luis Planas, hauria de fer un comunicat oficial si està tan en contra com sembla haver dit en una entrevista en la Cadena Ser.

LA UNIÓ critica que, a més del desconeixement que les seues paraules manifesten, arribe a comparar el consum de carn amb les morts provocades per l'alcohol, el tabac i les drogues, obviant dades que estan en el propi ministeri d'Agricultura i que posen a Espanya com a referent en una dieta saludable on es contempla també la proteïna i la carn com és el cas dels esportistes. L'organització agrària vol recordar que menjar carn amb moderació, tal com recomanen els nutricionistes, forma part de la dieta mediterrània i que “per tant de resulta poc afortunada la campanya de Garzón perquè per a promoure dietes equilibrades no fa falta desprestigiar ni falsejar, sinó més aviat promocionar els avantatges d'una dieta com la mediterrània”.

“Ni és cert que l'alimentació a Espanya per l'excés de consum de carn ens faça ser un país amb una dieta poc saludable, ni és cert que el poder de contaminació d'una vaca es puga comparar a la dels automòbils”, assenyalen des de l'organització. Sobre la contaminació que argüeix Garzón, LA UNIÓ considera que “no és apropiat ni just carregar-li tot el mort de la contaminació a la ramaderia, perquè a més no és cert, i a més caldria preguntar-li al ministre perquè no diu res sobre el que contaminen i els problemes de seguretat alimentària que originen les importacions de productes agraris de tercers països arribats de milers de quilòmetres”.

LA UNIÓ lamenta que totes les explicacions que es puguen fer a la societat sobre les bondats de les produccions ramaderes, els mètodes de producció extensius, el pasturatge del boví en prats i deveses, la perfecta convivència dels mètodes de producció amb el manteniment del medi ambient, la fixació de població en el medi rural; acaben perdent-se per un vídeo sensacionalista, inoportú i, sobretot, irresponsable.

“Les dades són ací, per molt que es vulguen obviar i mirar a un altre costat. La carn sempre ha sigut un element bàsic per a una dieta saludable, tant és així que els beneficis que aporta es persegueixen constantment en altres aliments i, fins i tot, en laboratoris”, afigen des de LA UNIÓ. “Al final acabarem menjant un filet de vedella imprés en 3D i ens preguntarem com arribem a eixa situació”.

L'organització considera a més que les declaracions del ministre Garzón són classistes i realitzades per a persones amb ingressos, “ja que per exemple en aquests moments resulta més car comprar un quilo de fruita en una botiga o supermercat que un quilo de pollastre”.

Garzón ha de retractar-se de les seues desafortunades declaracions

LA UNIÓ insisteix que la inoportuna campanya de Garzón que, regularment, ataca a sectors productius i econòmics, com va fer amb el sucre i el turisme, no pot quedar-se impune i proposa fer un pas avant.

En aquest sentit, convoca a tots els representants del sector ramader, - OPAS, Interprofessionals, etc – perquè conjuntament es declare -si no es retracta- a Alberto Garzón persona senar grata en el sector agrari i ramader a nivell estatal. La nostra organització estatal Unión de Uniones remetrà una proposta a la resta de les OPAS i d'associacions per a mantindre una reunió conjunta amb l'objectiu de fer front comú contra aquestes actituds de criminalització al sector ramader. De la mateixa forma, critica la complicitat tant del ministre d'Agricultura com el president del Govern que permet que es realitzen unes declaracions d'eixe calibre amb dades manipulades i sense conéixer la realitat del sector ramader.