LA UNIÓ presenta diversos projectes de dinamització agroecològica dins de les ajudes de Conselleria d'Agricultura

LA UNIO - 13 Nov, 2019
  • 2018
  • 0

Ha reeditat la maleta lúdica AGRO JOCS i ha realitzat diversos jocs interactius

LA UNIÓ de Llauradors ha participat enguany en els programes i projectes i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, tant en la seua modalitat A com en la B.

           

 

En tots dos projectes va rebre subvencions per a desenvolupar diversos projectes interessants. En la modalitat A ha consistit en una reedició de la maleta lúdica “AGRO JOCS”, a causa de la gran demanda dels centres escolars tant de primària, secundària i centres universitaris, a més d'entitats i associacions del sector de l'alimentació, agricultura i educació.

L'any 2018 es van editar 760 maletes que es van repartir íntegrament, un total de 654 en centres educatius i la resta entre Administracions i entitats interessades. Per a enguany s'ha realitzat una reedició de 1.200 maletes a fi de poder arribar a la resta de centres educatius de primària, als sol·licitants de secundària i a entitats interessades. A més, s'han revisat i actualitzat els continguts.

Per a la modalitat B el projecte de LA UNIÓ subvencionat ha consistit en la incorporació de noves funcionalitats (jocs interactius). Es tracta de la incorporació de nous continguts en la plataforma web Agroviva, per a així poder continuar promocionant el consum de productes ecològics i augmentar l'oferta de material pedagògic en diferents formats.

 

LA UNIÓ va crear la plataforma web Agroviva en 2018, amb les subvencions de la Conselleria d'Agricultura, destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. El projecte inicial va consistir en la creació d'una pàgina web, en la qual s'informa, forma i promociona el consum de productes ecològics. En aquesta plataforma estan disponibles tots els materials didàctics elaborats per LA UNIÓ en relació a l'agroecologia, els productes ecològics, la cadena alimentària, l'alimentació saludable, el consum sostenible, i la seua relació amb la protecció del medi ambient. Compta amb diferents materials pedagògics i formats, per a poder arribar a un ampli espectre de la societat, i per això utilitza eines com les xarxes socials i les app, per a poder fer més accessible la informació a diferents sectors de la societat.