LA UNIÓ realitzarà dos projectes divulgatius i educatius agroecològics gràcies a sengles subvencions de la Conselleria d'Agricultura

LA UNIO - 09 Sep, 2020
  • 1934
  • 0

Seran vídeos sobre cultius i varietats tradicionals

 

El passat 16 de març de 2020 es va publicar la RESOLUCIÓ de 9 de març de 2020 de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual es convoquen per a l'exercici 2020 les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana,, tant en la seua modalitat A com en la
B.

A l'empara d'aquesta convocatòria, i després de presentar-se a aquestes, LA UNIÓ de Llauradors ha obtingut de la Conselleria d'Agricultura dues subvencions per a realitzar sengles projectes agroecològics, en la Modalitat A per valor de 11.803,20 € i en la Modalitat B de 6.141,71.

Modalitat A
El projecte de LA UNIÓ de la modalitat A consisteix en l'edició, promoció i divulgació -principalment entre l'alumnat i la comunitat educativa- de dos vídeos divulgatius d'una duració entre 10 i 15 minuts cadascun. En cada vídeo una persona (en un una dona i en l'altre un home) professional de l'agricultura menor de 40 anys explica el cicle del cultiu principal al qual es dediquen (arròs DO Arròs de València i carabasses ecològiques inscrites en el Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana) i la practiques agronòmiques que realitzen compromeses amb la producció ecològica i amb la lluita contra el canvi climàtic. A més, explica també el seu dia a dia, les seues aficions, en què utilitza les seues estones d'oci, amb la intenció de mostrar que la professió de l'agricultura és comparable a la resta de les professions. L'objectiu seria promoure en l'alumnat i en el conjunt de la comunitat educativa coneixements, valors i actituds capaces de generar una cultura del consum ecològic i responsable compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic.

La promoció dels vídeos es realitzarà mitjançant tallers virtuals -o presencials si les condicions de la pandèmia ho permeten- que s'impartirien en 20 centres escolars tant de primària i secundària de la Comunitat Valenciana.

Modalitat B

El projecte de LA UNIÓ de la modalitat B contempla l'edició, promoció i divulgació d'un vídeo sobre el Catàleg Valencià de varietats tradicionals d'interés agrari amb la intenció que:

• Les persones professionals de l'agricultura puguen veure en aquestes varietats una oportunitat per a desenvolupar un mercat diferenciat, de qualitat i sostenible, al mateix temps que ser conserven els recursos fitogenètics del nostre camp i es recuperen varietats tradicionals valencianes.


• Les persones consumidores puguen reconéixer-les i sol·licitar-les en els mercats, recuperant valors propis, fomentant el consum per part de la ciutadania.