Luis Javier Navarro, reelegit en la nova comissió executiva estatal de la Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos

LA UNIO - 23 Feb, 2023

El coordinador estatal de l'organització on s'integra LA UNIÓ serà Luis Cortés que substitueix en el càrrec a José Manuel de les Heras

Luis Javier Navarro, actual sotssecretari general de LA UNIÓ Llauradora i Ramadera, ha sigut reelegit com a membre de la nova comissió executiva de la Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos, després de la celebració de la seua IV Assemblea Ordinària a Madrid. Navarro assenyala que “és un orgull tornar a representar i defensar els interessos de LA UNIÓ en l'àmbit estatal i que continuarà sent la veu de les persones laluradores i ramaderes  de la Comunitat Valenciana Madrid”.

La Unión de Uniones té una nova executiva encapçalada per Luis Cortés, actual coordinador de La Unión d'Extremadura, com a coordinador estatal, que substitueix en el càrrec a José Manuel de les Heras. Unión de Uniones ha congregat a més de 100 persones, entre delegats, tècnics i altres representants sindicals per a la celebració de la seua quarta assemblea ordinària que ha tingut lloc aquesta setmana, amb una destacada participació de LA UNIÓ.

L'organització ha fet un balanç d'aquests anys en què ha destacat fonamentalment l'impacte que ha tingut la pandèmia en el sector primari, els efectes de la guerra a Ucraïna en aquest últim període, així com la reforma de la PAC i l'encara mal funcionament de la llei de cadena alimentària.

José Manuel de les Heras, coordinador estatal sortint, ha destacat l'important treball que ha realitzat l'organització en la defensa del sector, mantenint-se sempre independent políticament i no perdent de vista l'objectiu amb el qual va nàixer. Així mateix, ha insistit en la urgència que la democràcia arribe al camp a nivell estatal i ha représ tant al grup socialista com al grup popular per no voler fer-lo.

En el marc d'aquesta assemblea, s'han ratificat alguns càrrecs de l'executiva, a part de Luis Javier Navarro de LA UNIÓ, com Antonio David de la Rosa, de AGAMA Bajo Guadalquivir Andalusia, Alfredo Berrocal, de UGAMA Madrid, i Valentín García Fraile, de la UCCL Castella i Lleó. D'entre els càrrecs nous, convé destacar a Teresa Gómez, de AIGAS La Unión Cantàbria, que posa de manifest la importància i el pes que estan prenent les dones en el sector i en l'organització. Joan Caball, coordinador de Unió de Pagesos de Catalunya i un dels fundadors d'Unión de Uniones, ix com a membre de l'executiva, sent substituït per Carles Vicente. També entra Anastasio Yébenes de la Unión de Castella-la Manxa.

Finalment, Jose Manuel de les Heras, deixa el seu càrrec com a coordinador estatal després de tota la història de l'organització al capdavant. Luis Cortés, serà qui li substituïsca. “Us deixe en bones mans”, ha comentat Jose Manuel de les Heras, qui ha agraït als membres de l'Executiva i a tots els membres d'Unión de Uniones la confiança depositada en aquests anys. “Em vaig amb la consciència tranquil·la, que és com cal anar-se dels llocs, perquè sé que he fet tot el possible per defensar al sector i, ell que fa el que pot, no està obligat a més”.

Luis Cortés, per part seua, ha agraït el suport rebut i ha manifestat el seu compromís per seguir el que s'ha començat, treballant amb dedicació, passió i lliurament per a defensar als llauradors i perquè, d'una vegada per sempre, arribe la democràcia al camp a nivell estatal.