Més de 150 persones confirmen la seua assistència a la II Jornada Tècnica de l'Ametler i la Garrofa de LA UNIÓ que demà se celebra en Els Rosildos

LA UNIO - 15 Jun, 2022

Serà inaugurada pel president de la Diputació de Castelló, José Martí i pel secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris

Més de 150 llauradors han confirmat ja la seua assistència a la II Jornada Tècnica de l'Ametler i la Garrofa de demà dijous organitzada per LA UNIÓ de Llauradors en la localitat de Els Rosildos (Plana Alta), en la qual participen destacats ponents experts en la matèria que analitzaran l'actualitat d'aquest sector molt important en les zones d'interior de la Comunitat Valenciana.

La inauguració tindrà lloc a les 9 hores per part del president de la Diputació de Castelló, José Martí; el director territorial de la Conselleria d'Agricultura, Tomás Verdejo; l'alcalde de la Serra d’en Galcerán, Juan Carlos Mateu; el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris i el secretari comarcal, Alejandro Melià.

De 9,30 a 10 hores tindrà lloc la primera ponència sobre “La pasta de la garrofa”, a càrrec de Ferran Huguet, director general del Grup Cooperatiu UNIÓ NUTS. Posteriorment, de 10 a 10,30 hores, el tècnic de LA UNIÓ de Llauradors, Ferran Gregori, analitzarà les diferents varietats de garrofa en la Comunitat Valenciana.

De 10,30 a 11,15 h. es parlarà sobre l'assegurança de l'ametler per part de Manuel González, director territorial de AGROSEGURO. De 11,30 a 12,30 h. es desenvoluparan dues ponències sobre els tractaments en ametlers convencionals i en ecològics o en conversió a càrrec de Roger Palau, assessor agrícola i tècnic de UNIÓ NUTS, i Arturo Belmonte, director tècnic de Mañán Sociedad Cooperativa.

A les 12,30 h. hi haurà una interessant taula redona sobre el present i futur de l'ametla, moderada pel responsable de fruita seca de LA UNIÓ, Ricardo Beltrán, on intervindran representants de UNIÓ NUTS, SAT Crisolar, Mañán Sociedad Cooperativa, Frutos Secos Escrig i Frutos Secos del Maestrazgo.

Ja en sessió de vesprada es reprendran les ponències a les 16 hores amb una sobre l'optimització del rendiment mitjançant la poda per part d'Antonio Poblador, gerent del Vivero de Abel. A les 17 hores l'empresa New Holland presentarà la seua gamma de productes per al cultiu de l'ametler i l'olivar i a les 17,30 hores Pulverizadores Fede farà el propi amb els seus equips de polvorització on l'optimització del producte resulta rellevant per a obtindre major rendiment en la maquinària.

La II Jornada conclourà amb una demostració tècnica de maquinària en camp a partir de les 18 hores.