Un centenar de representants de LA UNIÓ es concentrarà aquest dimecres a les portes del Ministeri d'Agricultura per a reclamar una PAC per als professionals, una llei de la cadena alimentària justa i que arribe la democràcia al camp

LA UNIO - 13 Sep, 2021

Per a denunciar la situació que estan patint

Un centenar de llauradors i ramaders de LA UNIÓ de tota la Comunitat Valenciana, al costat d'uns altres de diverses comunitats autònomes convocats per la Unión de Uniones, es concentrarà aquest dimecres 15 de setembre a les portes del Ministeri d'Agricultura per a reclamar una PAC per als professionals, una llei de la cadena alimentària justa i que arribe la democràcia al camp, entre altres coses.

Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos ha convocat a una representació de les seues organitzacions territorials a una concentració, enfront del Ministeri d'Agricultura a Madrid, en un acte per a reclamar una PAC per als professionals, ja que la proposta actual de llaurador actiu s'allunya d'ells i posaria en escac el futur i la rendibilitat dels qui principalment treballen i dinamitzen el medi rural.

Així mateix, en termes de mercat, l'organització reivindica que els grups polítics siguen valents en l'aprovació de la llei de cadena alimentària, pendent de debat en el Congrés, i que aquesta siga justa i acabe amb els desequilibris provocats per la indústria i la distribució.

En la mateixa línia, aquest acte vol servir també per a demandar que s'instaure, d'una vegada per sempre, el procés democràtic en el camp i que els llauradors i ramaders puguen triar lliurement qui els representa, tal com marca una llei que s'està incomplint des de fa molt temps.

Encara que en tots els sectors productius existeixen problemes, en l'acte s'exhibiran alguns dels productes alimentaris més castigats en la cadena alimentària. L'organització té intenció de donar-los a una ONG en finalitzar l'acte.

Durant la concentració es llegirà un manifest i Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ i Jose Manuel de les Heras, coordinador estatal d'Unión de Uniones, intervindran exposant les principals línies de la reivindicació.

 

Dia: dimecres, 15 de setembre

Hora: 11.30h

Lloc: davant del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient. Passeig de la Infanta Isabel, 1. Madrid #BastaEngaños #DemocraciaEnElCampoYA

 

Programa:

 

  • Arribada de la góndola amb tractors i exposició de productes alimentaris: 10.30h
  • Atenció als mitjans: 11.30h
  • Discurs i lectura de manifest: 12.15h
  • Els aliments exposats s'entregaran a una ONG.