Unión de Uniones es manté com a segona organització més recolzada en les eleccions al camp celebrades fins hui a Espanya

LA UNIO - 29 Mar, 2021

LA UNIÓ recorda el compromís de Mireia Mollà d'efectuar la convocatòria electoral en el nostre territori l'any vinent i demana agilitzar tot el procés

LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders felicita la seua organització germana, Unió de Pagesos, que ha vençut en les eleccions agràries catalanes celebrades durant els dies 24 i 25 de març, col·locant-se novament com l'organització majoritària a Catalunya i reafirmant a Unión de Uniones -organització estatal on s'integren totes dues- com la segona més recolzada pels llauradors i ramaders professionals en el conjunt de CCAA on s'han produït eleccions.

LA UNIÓ recorda en aquest sentit el compromís expressat per la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, d'efectuar la convocatòria electoral en la Comunitat Valenciana al llarg del pròxim any i per a això reclama que s'agilitze tot el procés perquè per fi siga una realitat el fet que les persones llauradores i ramaderes del nostre territori puguen triar als seus representants.

LA UNIÓ destaca l'important paper que ve exercint Unió de Pagesos des que va començar la seua activitat, l'excel·lent campanya que ha realitzat i mostra la seua satisfacció davant els resultats obtinguts en la votació duta a terme durant aquests dos dies, per primera vegada en la història, telemàticament “tenint en compte, a més, la menor participació a causa de la novetat del sistema i l'escenari de la COVID19. En aquestes eleccions han participat un 35,82% dels censats enfront del quasi 54% de les eleccions de 2016.

Unió de Pagesos es manté doncs com l'opció més votada a Catalunya, amb un 55,66% dels vots dirigits a candidatures. A continuació, se situaria JARC-COAG amb un 30,49% i ja a major distància encara, amb un 11,25% i un 2,6% respectivament, ASAJA i UPA, que quedarien, a més, fora del marc institucional representatiu a Catalunya.

Després de les eleccions a Catalunya, Unión de Unions es manté com a segona organització agrària amb més suport dels llauradors i ramaders professionals en aquelles Comunitats Autònomes on s'han celebrat eleccions, amb un 29,14% dels vots a candidatures. Aquests processos s'han celebrat a Catalunya, Castella i Lleó, Extremadura i Comunitat de Madrid, els censos de la qual representen una mostra molt significativa del 28% del cens de professionals del camp a Espanya.

En aquest sentit, l'organització insisteix en la importància de portar la democràcia a tot el camp a nivell estatal, tal com li va reclamar al Ministre Luis Planas en la reunió mantinguda aquest passat dijous, per a “que tots els llauradors i ramaders puguen exercir el seu dret a triar lliurement als qui li representen”.

LA UNIÓ ha traslladat l'enhorabona a Unió de Pagesos destacant l'enorme dedicació dels seus quadres directius i tècnics i la gran faena que desenvolupen en defensa tant dels llauradors i ramaders en el seu territori, com del conjunt dels professionals del camp espanyols en la seua participació estatal a través de Unión de Uniones.