Unión de Uniones se consolida como la segunda organización agraria más representativa a nivel estatal y en la Comunidad de Madrid

LA UNIO - 03 Apr, 2019
  • 2650
  • 0

Tras las elecciones agrarias celebradas ayer en Madrid

La Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos, organització estatal en la qual s'integra LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders, fa una valoració positiva de l'exercici democràtic realitzat ahir dimarts en la Comunitat de Madrid amb la celebració de les eleccions agràries i confia que prompte es pose en marxa en altres comunitats com es va anunciar en la Comunitat Valenciana -i finalment va acabar la legislatura sense celebrar-se- i que s'aconseguisca també a nivell estatal.

L'organització destaca l'important treball realitzat per tot l'equip de UGAMA i valora els resultats aconseguits, de forma independent, sense suports institucionals ni de partits ni organitzacions empresarials ni sindicals, excepte el dels seus propis associats, però també sense assumir cap mena d'hipoteca amb partits polítics i poders econòmics, com sí que fan altres organitzacions.

 

 

Amb pràcticament el 100% dels vots escrutats i una participació del 45,95%, UGAMA ha aconseguit el 24,58%, dels vots emesos per a organitzacions, aconseguint consolidar la seua posició i assolint un creixement del 6% respecte als últims comicis de 2014.

Per davant, ASAJA ha guanyat les eleccions amb un 47,67% i baixa 10 punts. Les altres organitzacions, UPA i COAG, haurien aconseguit el 12, 78% i 14, 98% respectivament.

“Estem contents amb els resultats aconseguits i continuarem treballant pels interessos del sector, com hem fet fins ara, des de la independència, amb total transparència i sent honestos i responsables” – ha comentat José Manuel de les Heras, coordinador estatal de la Unión de Uniones.

La segona organització a nivell d'Estat

Després d'aquestes eleccions, Unión de Uniones segueix posicionada com la segona organització més representativa tant en la Comunitat de Madrid com en el conjunt de l'Estat, obtenint la segona xifra més alta en vots sumant els de totes les comunitats on hi ha hagut eleccions i els resultats de les quals estan legalment en vigor.

En aquest sentit, l'organització subratlla que amb els últims processos electorals celebrats a Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura i ara a Madrid s'ha consultat ja quasi al 30% dels professionals del sector de tota Espanya i que l'organització hauria obtingut el 33,10% dels vots dels llauradors i ramaders.

Amb aquesta evidència, Unión de Uniones insta al Ministeri d'Agricultura que pose en marxa tots els mecanismes necessaris en les lleis en vigor perquè arribe la democràcia a tot el camp, i pose fi a la interlocució “triada a dit” pel Ministeri també a nivell estatal i que els productors puguen triar lliurement als seus representants. De la mateixa manera demana als Governs autonòmics que siguen valents i convoquen processos electorals, com hauria de fer el de la Comunitat Valenciana.